Artikelen > Wrap Bracelet

Wrap Bracelet

Hoe maak je een Wrap Bracelet?
De wrap bracelet, of wikkelarmband, wordt door iedereen weer anders gemaakt. Hieronder kun je een werkbeschrijving vinden.

Je kunt de wrapbracelets met verschillende materialen zelf maken: met (imitatie suede) veters, met breed leer draad, en soms worden ze zelfs gemaakt met dunne schoenveters, dus keuze genoeg daarin. De lengte hangt af van hoe lang je je armband wilt hebben, houd er wel rekening mee dat in vlechten natuurlijk meer draad gaat zitten dan dat je het draad gewoon om je pols wikkelt. Als de wrapbracelet uiteindelijk net te kort is kun je dit oplossen door middel van een Verlengkettinkje.

De draden/veters ga je vlechten en kun je op verschillende manieren afhechten. Het meeste wordt gekozen voor knopen of leerklemmetjes zoals TB137 of TB068. Deze zijn bestemd voor meerdere veters. Met de standaard grote klemmetjes zoals TB136 kom je vaak net te klein uit en dan wordt het proppen wat meestal net niet mooi uit pakt. Eventueel kun je de veterklemmetjes voor de extra stevigheid nog vast zetten met een drupje Hasulith sieradenlijm. Aan de leerklemmetjes zit een oogje waar je het slotje aan kunt bevestigen (evt dmv een ringetje).

Dan is de basis van je wrap armband af en dan kun je deze gaan versieren met leuke kralen of bedeltjes. Voor de bedeltjes gebruik je kettelstiftjes of ringetjes, en voor de kralen kun je nietstiftjes gebruiken. Deze hebben een platte onderkant dus dan houd je geen oogje over onder de kraal.

 

KvK: 08177812 | BTW NL141089313B01

© 2016 PieKa